یکی از نگرانی هایی که معمولاً صاحبان کسب و کارها و شرکت های تازه تاسیس دارند، حسابرسی و محاسبه امور مربوط به مالیات و… می باشد. همین موضوع و حساسیت بالای آن است که باعث می شود در هر شرکت و سازمانی حداقل یک حسابدار وجود داشته باشد. البته که اگر شما به عنوان صاحب کسب و کار حسابدار هم نداشته باشید، می توانید روی شرکت هایی که چنین خدماتی ارائه می دهند حساب کنید.
معمولا این شرکت ها در ازای ارائه خدمات هزینه هایی را دریافت می کنند. برای اینکه از قیمت و تعرفه خدمات حسابداری در تهران آگاه شوید، پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب را دنبال کنید. در ادامه عواملی که بر قیمت و تعرفه خدمات حسابداری موثر هستند، ذکر خواهیم کرد.
تعرفه خدمات حسابداری تهران
تعرفه ی خدمات حسابداری در سال 1401، در مقایسه با سال های قبل، افزایش پیدا کرده است. اما نرخ خدمات حسابداری بر اساس فاکتور های مهمی متفاوت است که ما در این قسمت به مهم ترین آن ها اشاره میکنیم:
1.مدیریت سود توسط شرکتی که اقدام به همکاری با حسابدار مینماید: طبیعی است که هر چقدر شرکت مدیریت سود بهتری داشته باشد، حق الزحمه ی بیشتری به حسابدار پرداخت میکند.
2.داشتن استقلال اعضای هیئت مدیره شرکت: هر چقدر که اعضای هیئت مدیره ی شرکت مذکور، در انجام حسابرسی امور خود بهتر باشند و به صورت مستقل عمل کنند، وظایف و دستمزد حسابدار کمتر خواهد بود.
حقوق حسابرسی پاره وقت چقدر است؟
این قسمت برای حسابدارانی است که علاقمند به کار پاره وقت میباشند. یکی از مزایای کار پاره وقت حسابداری، داشتن زمان آزاد برای انجام سایر امور شخصی است. فردی که حسابداری نیمه وقت یک شرکت را بر عهده میگیرد، باید بر تمام امورهمه جانبه ی حسابداری، از جمله صدور به موقع حقوق کارکنان، صدور مالیات و بیمه، تکمیل و ارسال اظهار نامه های مالیاتی، تنظیم لیست هایی مانند لیست بدهکاران و بستان کاران شرکت، تهیه لیست حقوق و بیمه، توانایی تهیه ی گزارشات دقیق و ارائه ی آن ها به کمک نرم افزار هاو.. مسلط باشد.
حقوق حسابداری پاره وقت، بستگی به زمان کار ، تجربه، تخصص و میزان مسئولیتی که به شما داده میشود دارد. دستمزد حسابداری برای افرادی که تمایل به کار پاره وقت دارند، اغلب به صورت ساعتی محاسبه میشود. اگر ساعت کار ماهانه ی یک حسابدار پاره وقت را در نظر بگیریم، سپس مزایا و حقوق ماهیانه را بر ساعت کاری تقسیم کنیم، حق الزحمه ی حسابدار مشخص میشود.
تفاوت حسابدار رسمی با کارمند حسابداری چیست؟
اگر دانشجوی حسابداری یا یک حسابدار هستید، مطمئنا نام جامعه ی حسابداران رسمی ایران برایتان آشنا می باشد. قیمت تعریف شده برای انجام وظایف حسابداران رسمی و همچنین مزایای تعیین شده برای آن ها، در مقایسه با کارمندان حسابداری بهتر و بالاتر است. در حقیقت حسابداران رسمی حقوق و مزایای بهتری نسبت به حسابدار معمولی دارند.
این افراد با چندین سال تجربه در این حوزه و کار در قسمت های مختلف دانش حسابداری به سمت حسابداران رسمی رسیده اند و به انجام امور حسابداری مهم تری میپردازند. افراد علاقه مند میتوانند با جمع آوری دانش کافی و تخصص در زمینه ی حسابداری در آزمون های حسابداری رسمی شرکت نموده و در صورت داشتن شرایط و توانایی لازم وارد مجموعه ی حسابداران رسمی شوند.
دریافت و داشتن مدرک حسابداری رسمی در جایگاه شغلی، حقوق و مزایا و نوع وظایف بسیار تاثیر گذار است. امروزه شرکت های حسابداری رسمی در ایران وجود دارند که به آموزش و ارائه مدرک حسابداری رسمی و پذیرش کار آموزان و معرفی آن ها به بازار کار میپردازند.
فرمول محاسبه حق الزحمه حسابرسی
تعرفه ارائه ی خدمات حسابداری یا همان نرخ حق الزحمه ی حسابداران در سال 1401 توسط جامعه ی حسابداران ایران توسط یک آیین نامه جدید، تعیین و اعلام شد. همان طور که در قسمت های قبلی به متفاوت بودن رتبه های شغلی حسابداران اشاره شد، حق الزحمه یک حسابدار در یک ساعت، 816400 ریال تا 8164000 متغیر است. به طور کلی میانگین دستمزد خدمات حسابرسی معادل 195000000 ریال است.
تاکید میکنیم که تعرفه خدمات حسابداری بستگی به کیفیت انجام وظایف و حجم کار حسابرس دارد. یک حسابرس کارکشته، زیر و بم امور حسابداری را میشناسد و تجربه ی بالایی دارد. نحوه ی صحیح اجرای امور حسابداری در تعیین دستمزد بسیار مهم است.
میانگین تعرفه و دستمزد حسابداری در ایران
در این جا به بررسی عوامل تاثیر گذار بر افزایش درآمد حسابرسی شرکتی میپردازیم.
1.هر چه میزان کیفیت گزارشی که حسابدار به کار فرما ارائه میکند بالاتر باشد، هزینه ی بیشتری به حسابدار بابت حقوق پرداخت میشود. زیرا زمان و تلاش زیادی برای تهیه ی آن صرف شده و از طرفی یک گزارش قوی و کامل برای مشخص شدن همه چیز و کمک به رفع مسائل مالی شرکت به دست کارفرما میرسد.
2.نوع فعالیتی که حسابرس انجام میدهد، تاثیر مستقیمی بر درآمد فرد دارد…گاهی وظیفه ی حسابدار در یک شرکت، کار های تقریبا آسان مانند نظم دادن به لیست ها و فهرست های مالی، گزارش خرید و فروش شرکت یا بررسی و تعویض لیست های قیمت و…میباشد. اما گاهی وظایف بسیار تخصصی و سنگین بر عهده ی حسابدار است. بدیهی است که در مورد دوم مبلغ دریافتی توسط حسابدار بیشتر از مورد اول است.
حقوق و دستمزد حسابداری بر اساس سابقه کار
و اما مهم ترین عامل در تعیین حقوق یک حسابدار، مقدار تجربه ی او در این حوزه است..هر چقدر حسابدار در گذشته ی کاری خود فعالیت بیشتری داشته باشد، مبلغ درخواستی او نیز بیشتر خواهد بود. حسابدارانی که بیش از پانزده سال سابقه کاری دارند، در بدترین حالت ممکن، حد اقل 8 تا 12 میلیون دستمزد میگیرند.
علاوه بر مدرک تحصیلی و میزان تخصص، عامل مهم دیگر برای تعیین تعرفه ی مورد محاسبه ی خدمات حسابداری، نوع شرکتی است که حسابدار با آن قرار داد میبندد و شروع به فعالیت میکند. جالب است بدانید حقوق یک حسابدار در شرکت های دولتی چیزی نزدیک به دو میلیون تومان از حقوق پرداختی در شرکت های خصوصی بیشتر است. مزایای کار در شرکت های دولتی نیز بیشتر از شرکت های خصوصی میباشد.
بعضی از مدیران شرکت ها، استفاده ار خدمات حسابرسی شرکت های بزرگ حساب داری را به استخدام نیروی حسابدار مخصوص برای شرکت خود ترجیح میدهند. اما دلیل این انتخاب مدیران چیست؟
بعضی شرکت ها، امور حسابداری سنگینی دارند و برای انجام آن نیاز به نیروهای خیلی متخصص با تعداد بالا میباشد، بنابراین مدیر چنین شرکت هایی امور حسابداری خود را به شرکت های بزرگ حسابداری میسپارد. دلیل دیگر انتخاب این شرکت ها، وارد نبودن مدیر در امور حسابداری است و از آن جایی که میخواهد امور حسابداری شرکت با مشکل رو به رو نشود آن را به چنین مجموعه هایی واگذار میکند.
یکی از مزایایی که شرکت های مخصوص انجام امور حسابرسی دارند، تحویل گزارشات و خدمات در اسرع وقت و به نحو احسن میباشد.دلیل دیگر این است که انتخاب نیروی کار که هنوز از نظر کیفیت عملکرد از آن مطمئن نیستنند ممکن است با یک خطا باعث هدر رفتن هزینه و زمان شود. در حقیقت نیروی استخدام شده ممکن است از نظر کاری خروجی خوبی نداشته باشد. انتخاب شرکت های حساب داری برای انجام خدمات حسابرسی، باعث صرفه جویی در هزینه های شرکت میشود.
سخن نهایی ترازمحاسب
در این مقاله به بررسی مقدار حقوق یک حسابدار و عوامل تاثیر گذار در تعیین و محاسبه ی آن بر اساس نوع فعالیت و تجربه و تخصص حسابرس ها پرداختیم. همینطور دانستیم که تعرفه ی خدمات حسابداری یک مبلغ مشخص نیست و بسته به شرایط فرد داوطلب و نوع شرکتی که میخواهد در آن فعالیت کند، دارد. در نهایت امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید