خدمات ثبت اظهارنامه مالیتی

راهنمای جامع ثبت و تنظیم انواع اظهارنامه مالیاتی تهران1401

اهمیت خدمات تنظیم و ثبت اظهارنامه مالیاتی بر هیچ کسب و کاری پوشیده نیست. بارها اتفاق افتاده که صاحبان مشاغل مختلف به دلیل عدم مهارت کافی در تنظیم و ارسال به موقع اظهارنامه کامل به سازمان امور مالیاتی مجبور به پرداخت جریمه یا مالیات بیشتری شده‌اند!

در این محتوا به شما کمک می‌کنیم تا با انواع اظهارنامه‌ مالیاتی و نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی قابل قبول سازمان امورمالیاتی و همچنین نحوه استفاده از انواع خدمات اظهارنامه مالیاتی جهت جلوگیری از خسارت‌های مالی آشنا شوید.

برای آشنایی با صفر تا صد نکات مربوط به خدمات اظهارنامه مالیاتی و اینکه چه افرادی مشمول تنظیم اظهارنامه مالیاتی می‌شوند، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

 

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی همان چیزیست که در جلسات مشاوره مالیاتی ما، برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی بعد از دیدن فاکتور جریمه مالیاتی به دلیل عدم گزارش به موقع اظهارنامه مالیاتی به اهمیت تنظیم این اظهارنامه پی‌میبرند!!

زمانی که برای اقدام دیر شده و مجبورند از درآمد ماهانه خود، هزینه‌ای را برای پرداخت جریمه کنار بگذارند!

برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقی از مرحله یک شروع می‌کنیم! یعنی پاسخ به این سوال که اظهارنامه مالیاتی چست؟ اظهارنامه مالیاتی در حقیقت شبیه کارنامه گزارش درآمد سالانه یک فرد یا یک شرکت است که باید در زمان مشخصی از سال به اداره امور مالیات کشور ارسال شود.

طبق قانون، تمامی تاجران، مدیران شرکت‌ها، کسبه و تولیدکنندگان باید گزارشی دقیق از میزان درآمد و هزینه‌های جانبی کسب و کارشان را در یک گزارش واضح و شفاف به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. در صورت عدم تهیه اظهارنامه مالیاتی و ارسال به موقع آن ممکن است مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگینی شوند.

برای تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی به این نکته توجه داشته باشید که گزارش شما باید همراه با ادله و مستندات ارائه شود. خیلی از افراد زمان و یا دانش لازم برای ثبت دقیق و درست اظهارنامه مالیاتی را ندارند. به همین دلیل تهیه و پرکردن اظهارنامه مالیاتی شرکت خود را به افراد متخصص در این زمینه برون‌سپاری می‌کنند.

اظهارنامه مالیاتی تهران

 

چرا موظف به پرکرن اظهارنامه مالیاتی هستیم؟

شاید این سوال خیلی‌ها باشد: به چه علتی باید حتما اظهارنامه مالیاتی پر کنیم؟ مالیات یک هزینه عمومی و اجتماعی است که افرادی که در حال بهره‌وری از امکانات و منابع کشور می‌باشد، مشمول آن هستند. مالیات هزینه‌ای است که دولت پس از جمع آوری، آنرا صرف پرداخت هزینه‌های لازم برای چرخش تمامی امور کشور و در صورت لزوم ایجاد امکانات جدید برای شهروندان می‌کند.

به عبارتی دیگر مالیات حقوق دولت برای پیشرفت دادن و ارائه خدماتی است که به صورت عمومی به تمام مردم کشور ارائه می‌دهد. تمام دولتها در سراسر دنیا مبلغی را به عنوان نرخ عوارض اجتماعی یا  مالیات بر درآمد از شهرواندان سراسر کشور دریافت می‌کنند.

پرداخت مالیات و ثبت اظهارنامه مالیاتی تا چند دهه اخیر به صورت مکاتبه‌ای و نوشتاری بود. امروزه تمامی خدمات اظهارنامه مالیاتی از جمله ثبت، تنظیم و ارسال آن به صورت الکترونیک انجام می‌شود. انجام تمامی مراحل ثبت اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه اظهارنامه مالیاتی صورت می‌گیرد.

 

آیا می‌دانستید ارسال اظهارنامه مالیاتی جوایز و معافیت نیز دارد؟
 

افراد کمی از میان کسانی که به پرداخت مالیات موظف هستند، آگاه به وجود تشویق‌ها و جوایز پرداخت به موقع مالیات باخبرند! طبق گزارش‌های اخیر سامانه مالیات کشور، سازمان امور مالیاتی جوایز و بخشودگی‌هایی را برای پرداخت به موقع مالیات مودیان در نظر گرفته است.

این طرح برای تشویق مودیان مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی و پنهان کردن درآمد سالانه از سازمان امور مالیاتی است. اشخاصی که به تنظیم و گزارش به موقع اظهارنامه مالیاتی خود با یک تیر دو نشان میزنند:

  • از پرداخت جریمه دیرکرد مالیات معاف می‍شوند.
  • مشمول دریافت جوایز از سمت امور مالیاتی خواهند شد.

 

 ارائه اظهارنامه مالیاتی شامل چه کسانی می‌شود؟

چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی به سازمان امورمالیات ارائه دهند؟ تنظیم اظهارنامه مالیاتی همیشه دغدغه شرکت‌ها و مراکز مختلف و حتی افراد شاغل در بین اقشار مختلف جامعه است.

در قوانین کشور ما دو دسته‌ از افراد موظف به ثبت اظهارنامه مالیاتی هستند:

  • اشخاص حقیقی
  • اشخاص حقوقی
  • اشخاص حقیقی و حقوقی مشغول به کار و تجارت در خارج از کشور
  • اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که در ایران مشغول به کسب درآمد هستند
  • اشخاص خارجی که در ایران کسب و کار فعال دارند

در ادامه به معرفی تمام افرادی که در هر کدام از این دسته‎ها قرار میگیرند میپردازیم.

 

تنظیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی

اشخاص حقوقی، در واقع افرادی هستند که مدیر، موسس یا کارآفرین کسب و کارهای شرکتی، اداری و تولیدی هستند. این افراد مانند کارخانه‌داران، تولیدکنندگان و صاحبان فروشگاه‌ها باید با محاسبه سود و زیان سالانه گزارشی دقیق به اداره مالیات ارسال کنند. در غیر اینصورت همانطور که در قسمت‌های قبلی اشاره شد جریمه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند.

به دلیل ضربه‌های سنگینی که مدیران مجموعه‌ها و سازمان‌های بزرگ ممکن است از عدم پرکردن صحیح اظهارنامه و گزارش دقیق مستندات شرکت دیده‌اند، اغلب آن‌ها وظیفه ثبت اظهارنامه مالیاتی را به شرکت‌های خدمات اظهارنامه مالیاتی می‌سپارند تا خیالشان از احتمال جریمه‌هایی با مبالغ هنگفت راحت باشد.

منظور از اشخاص حقیقی در ارائه اظهارنامه مالیاتی تمام افراد جامعه هستند. نحوه پرکردن اظهارنامه مالیاتی و نرخ مالیات برای این دسته از افراد با گروه اول یعنی تاجران و موسسان و مدیران شرکتها متفاوت است.

شاید این سوال پیش بیاید که اشخاص حقیقی و حقوقی چه زمانی باید به تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند؟ مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی، سه ماه بعد از پایان سال مالیاتی و برای اشخاص حقوقی چهار ماه پس از اتمام این سال است.

 

 

شرح و بررسی انواع اظهارنامه مالیاتی
 

انواع اظهارنامه مالیاتی برای اقشار مختلف مردم جامعه شامل موارد زیر می‌شوند:

اظهارنامه مالیاتی انحلال شرکت: زمانی که شما میخواهید شرکت خود را غیرفعال کنید و فعالیت در آن را متوقف نمایید، بعد از توقف شرکت، باید اظهارنامه انحلال شرکت خود را به سازمان مالیاتی ارسال کنید. 

 

اظهارنامه مالیاتی املاک:  ارائه اظهارنامه مالیاتی املاک شامل انجام تمامی امور خرید، فروش و اجاره املاک می‌شود. مهلت ارسال این اظهارنامه مالیاتی پایان تیرماه هر سال می‌باشد. در صورت پرداخت نشدن مالیات در این زمان، جریمه دیرکرد اظهارنامه از طرف اداره امور مالیاتی اعمال می‌گردد.

اظهارنامه مالیات خودرو: اظهارنامه مالیات خودرو مربوط به افرادی است که شغل آنها رانندگی با ماشین‌های سنگین یا سواری است. این دسته از افراد باید تا آخر سال اظهارنامه مالیات خودرو خود را با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت تکمیل و ارسال نمایند.

اظهارنامه مالیاتی ارث: بر اساس قوانین مالیاتی کشور، افرادی که چیزی را به ارث می‌برند موظف به پرداخت حق مالیات ارث به سازمان امور مالیاتی ‌می‌باشند. این افراد پس از تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی آن را به اداره امور مالیات کشور گزارش میدهند.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده: هر ساله مقداری مالیات برای تمامی افراد جامعه با عنوان مالیات بر ارزش افزوده از طرف سازمان مالیات تعیین می‌شود.

 
اظهارنامه اشخاص حقیقی:  اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی بر اساس عملکرد و درآمد افراد حقیقی جامعه یعنی تمام مشاغل تهیه و تنظیم می‌شود. همانطور که می‌دانید اشخاص حقیقی بخش زیادی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، به همین دلیل بخش اعظم مالیات کشور را اشخاص حقیقی میپردازند.

اظهارنامه اشخاص حقوقی: با اظهارنامه اشخاص حقوقی در قسمت‌های قبل به خوبی آشنا شدید. این دسته افراد عموما جزء قشر تولیدکننده، تجار و سرمایه‌داران وصاحبان شرکتها و سازمانها می‌باشند. ارائه این نوع اظهارنامه‌ها به دلیل پیچیدگی در محاسبه سود و زیان و تمام هزینه‌های یک شرکت، نیازمند به یک متخصص در زمینه ارائه خدمات اظهارنامه مالیاتی دارد.

 

اما چه عواملی موجب می‌شود که هر کدام از اظهارنامه‌های مالیاتی که به آنها اشاره کردیم توسط اداره امور مالیاتی کشور تایید شود؟ با ما همراه باشید.

 

عوامل موثر در پذیرش اظهارنامه مالیاتی از سازمان امور مالیات

اولین نکته‌ای که برای تایید شدن اظهارنامه مالیاتی شما لازم است، کامل بودن اطلاعات و مدارک شما در اظهارنامه است. نکته دیگر ارسال اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی به سامانه اظهارنامه مالیاتی است.

ارسال اظهارنامه مالیاتی شما باید با تمام جزئیات و به درستی انجام شود؛ در غیر این صورت اظهارنامه مالیاتی شما رد می‌‌شود و شما در دسته افرادی که اظهارنامه را در زمان مقرر ارسال نکرده‌اند قرار میگیرید و امکان جریمه دیرکرد خواهید داشت.

 

با تهیه اظهارنامه مالیاتی ناقص به کسب و کارتان ضربه نزنید!

بعضی از از اشخاص حقوقی مانند مدیران شرکت‌ها،  برای پراخت نکردن هزینه انجام خدمات اظهارنامه مالیاتی حاضر به برون‌سپاری تنظیم و ثبت گزارش اظهارنامه مالیاتی نیستند! به عبارتی دیگر حاضرند با وجود نداشتن تخصص کافی در این زمینه، پروسه‌ی ثبت اظهارنامه مالیاتی پیچیده‌ی شرکت را خودشان انجام دهند!

در نتیجه به دلیل نداشتن تجربه و تخصص کافی دست به تنظیم و ارسال یک اظهارنامه ناقص یا اشتباه به سامانه اظهارنامه مالیاتی میزنند. در این صورت مجبور به پرداخت جریمه مالیاتی که چندین برابر دستمزد یک فرد متخصص برا ثبت دقیق اظهارنامه مالیاتی می‌شوند!

این مورد در افرادی که در دسته‌ی اشخاص حقیقی قرار میگیرند نیز صدق می‌کند. پس لطفا با تهیه اظهارنامه مالیاتی ناقص به کسب و کارتان ضربه نزنید!

 

دریافت خدمات تنظیم اظهارنامه مالیاتی

دریافت خدمات مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوق که آشنایی کاملی با قوانین  اصول اظهارنامه نویسی مالیاتی ندارند، ضروری است.  وجود آرامش خاطر از انجام درست تنظیم و ارسال اظهارنامه و جلوگیری از پرداخت مالیات اضافه به خاطر عدم رعایت ترفندهای مالیاتی، مزیت‌های استفاده از خدمات اظهارنامه مالیاتی هستند.

مرکز ترازمحاسب با سالها تجربه در زمینه ارائه انواع خدمات مالیاتی از جمله تنظیم انواع اظهارنامه مالیاتی، آماده ارائه مشاوره مالیاتی برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می‌باشد.

 این مقاله از طرف شرکت ترازمحاسب با هدف آگاهی هرچه بیشترتمامی افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند، در رابطه با اهمیت تنظیم و گزارش دقیق اظهارنامه مالیاتی به شما عزیزان ارائه گردید و درصورتیکه نیاز به مشاوره و خدمات مالی و حسابداری تخصصی داشته باشید میتوانید  با ما در تماس باشید. 

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *