قوانین مالیاتی شرکت ها

قوانین مالیاتی شرکت‌‌ها که هر مدیری باید بداند!

امروزه محاسبه و پرداخت مالیات به یکی از مهمترین مسائل مالی هر شرکت و کسب و کار تبدیل شده است که شرکت‌های حقوقی در ایران و سایر کشورها با آن مواجه می‌شوند و موضوع شناخت قوانین مالیاتی و محاسبه و پرداخت آن همواره یکی از چالش‌های مالی مهم در تمامی شرکت‌ها محسوب می‌شود. تمامی شرکت‌ها از جمله شرکت‌های کوچک و شرکت‌های بزرگ دارای نیروی انسانی و شعبه‌های متعدد ملزم به شناخت دقیق قوانین مالیاتی و پرداخت مالیات هستند.

محاسبه و پرداخت مالیات شرکت‌ها قوانین و مقررات خاصی که در سایت نظام مالیات و اقتصاد ایران قرار میگیرد. اطلاع از قوانین مالیاتی شرکت‌ها برای مدیران و صاحبان شرکت بسیار اهمیت دارد به همین جهت در این مقاله به بررسی  قوانین مالیاتی شرکت ها  و ضرورت دانستن این قوانین مهم برای مدیران شرکت می‌پردازیم.

 

بررسی قوانین مالیاتی شرکت ها

تمامی شرکت‌های ثبت شده در اداره ثبت شرکت‌ها ملزم به پرداخت مالیات هستند و بعد از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها باید حوزه مالیاتی خود را تعیین کنند. پس از تعیین حوزه مالیاتی سفارش پلمپ دفاتر صورت می‌گیرد.
طبق قوانین مالیاتی شرکت‌ها برای تعیین مالیات ابتدا باید سال مالی شرکت تعیین شود زیرا با محاسبه سود و زیان شرکت در سال مالی میزان مالیات شرکت تعیین می‌شود.
عدم توجه به قوانین مالیاتی مشکلات زیادی از جمله محرومیت از تسهیلات و مزایای قانونی برای شرکت ایجاد می‌کند و باعث در نظر گرفتن جرائم مالیاتی برای شرکت می‌شود.

مسئولیت مدیران شرکت ها در پرداخت مالیات

مدیران شرکت در برابر تمامی مسائل مالی شرکت از جمله هزینه ها، درآمدها، بدهی‌ها و پرداخت مالیات مسئول هستند و اولین افرادی که از طرف اداره مالیات به طور رسمی مورد خطاب قرار می‌گیرند، مدیران اصلی شرکت هستند. در حقیقت مسئولیت اصلی پرداخت مالیات شرکت به عهده مدیران شرکت است و باید در اسرع وقت برای پرداخت بدهی‌های مالیاتی شرکت اقدام نمایند. دانستن قوانین مالیاتی شرکت‌ها برای مدیران از اهمیت زیادی برخوردار است و عدم توجه به این قوانین مشکلات زیادی برای شرکت و مدیران آن ایجاد می‌نماید.

مصادره اموال مدیران شرکت به دلیل بدهی مالیاتی

یکی از مهمترین مسائلی که در زمینه پرداخت مالیات شرکت مطرح می‌شود مصادره اموال مدیران شرکت در صورت عدم پرداخت مالیات است.
مسئولیت پرداخت مالیات به عهده مدیران اصلی شرکت است و مدیران اولین شخص مسئول در شرکت هستند. در صورت عدم پرداخت مالیات شرکت و بی توجهی نسبت به اخطار‌های کتبی پرداخت مالیات،  اداره مالیات می‌تواند اموال مدیران را برای پرداخت مالیات توقیف نماید.  مسدود کردن حساب شخصی مدیران شرکت، یکی از اولین اقدامات اداره مالیات در این مورد است.

برای توقیف اموال مدیران شرکت برای پرداخت مالیات، ابتدا باید مشخص شود که فرد در تاریخ بدهی مالیاتی مدیر شرکت و صاحب امضا بوده است.
طبق قوانین مالیاتی شرکت‌ها توقیف اموال مدیران برای پرداخت مالیات قوانین و مقررات خاصی دارد که دانستن آنها برای مدیران شرکت بسیار ضروری است و عدم توجه به این قوانین ضررهای جبران ناپذیری برای مدیران شرکت ایجاد می‌کند.

 
 

 

 

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *